Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022

Fortron Façade Brush

Met de ontwikkeling van de innovatieve Fortron Façade Brushes slaan we twee vliegen in één klap: we wassen het glas én de gevel voortaan in één moeite. En dat in een fractie van de tijd die er normaal staat voor een glaswas- of gevelreinigingsbeurt.

De Fortron Façade Brushes laten zich vergelijken met het principe van een autowasstraat. Afhankelijk van het gebruikte type borstel wast of reinigt deze de gevel grondig, zonder hem te beschadigen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van osmosewater en, indien noodzakelijk, een reinigingsmiddel. In de arm zitten sensoren die de druk van het apparaat op de gevel constant houden. Op die manier vind een gelijkmatige reiniging van de gevel plaats.

De borstels zijn te bevestigen onder een gondelinstallatie en, wanneer het gebouw daar niet over beschikt, een mobiele hoogwerker. De borstel van de Façade Brush II is bijzonder geschikt voor het reinigen van gevels. We beschikken over verschillende borstels, met een verschillend doel. Zo hebben we een zachte borstel waarmee we voorzien in glasbewassing en een nylonborstel speciaal bedoeld voor het reinigen van vervuilde geveldelen. Denk aan beton en ongecoat metaal en damwandprofielen met een verval tot maximaal 14 centimeter.

De video op deze pagina geeft je een impressie van de werking van de borstel.