Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Een duidelijk verhaal

Gevelinspectie

Wil je weten hoe je gevel eraan toe is? Zowel op technisch als esthetisch gebied? Een gevelinspectie geeft hier inzicht in. Onze geveldeskundige inspecteert de gevels en brengt de aanwezige gebreken in kaart. Dat kan heel globaal, maar ook heel specifiek op elementniveau, met daaraan gekoppeld een conditiescore. Dat is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Samen met jou bepalen we wat er nodig is om de gevel weer op het gewenste niveau te krijgen én te houden.

Onze uitgebreide gevelinspecties zijn gebaseerd op de NEN-2767 normering. We kunnen hierbij een conditiescore aan de elementen toekennen, maar we kunnen je ook een globaal inzicht geven in de staat van het technisch onderhoud. Onze aanpak is maatwerk en afhankelijk van jouw wensen. 

Segment Gevelinspectie
Conditiemeting 

Een conditiemeting is de basis voor de NEN2767-norm en geeft objectief inzicht in de huidige staat van het onderhoud; van het gebouw als geheel en de losse onderdelen hiervan. Feitelijk is het een weergave van de technische staat van de verschillende bouwdelen. Een goede conditiemeting is de basis voor het plannen van (preventief) onderhoud. Daarmee voorkom je dat:

  • Het gebouw en de technische elementen niet meer voldoen aan de functie-eisen van jou als eigenaar/beheerder of van gebouwgebruikers;
  • De staat van het gebouw niet conform de geldende regelgeving is.

Een conditiescore is opgebouwd uit verschillende elementen:

  • De ernst van het gebrek. Deze worden geclassificeerd als gering, serieus of ernstig.
  • De omvang van het gebrek. Dit geeft aan op welk percentage van het element dit gebrek zichtbaar is.
  • De intensiteit van het gebrek. Hierbij wordt aangegeven in welk stadium dit zich bevindt. Dit kan zijn begin, gevorderd of eind.

De combinatie hiervan leidt tot een score van 1 tot en met 6, waarbij 1 staat voor zeer goed en 6 voor zeer slecht. Op basis hiervan is inzichtelijk aan welke elementen op welke termijn onderhoud noodzakelijk is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je het onderhoud planmatig uit laten voeren.

Meer gevelonderhoud

Nadat via de gevelinspectie inzichtelijk is gemaakt in welke staat het gebouw verkeerd kunnen wij met je bekijken welke werkzaamheden mogelijk en/of noodzakelijk zijn om het gebouw weer in topconditie te krijgen of te houden.

Lees meer over onze werkwijze wat betreft gevelreiniging en gevelonderhoud.

Diensten
Contact Met Mikael Schwartz
Hallo, ik ben Mikael

Benieuwd naar de staat van je gevel en wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van technisch gevelonderhoud? Ik ga hierover graag met je in gesprek.

Maak een afspraak
Quick Scan

GRATIS QUICK SCAN

Vrijblijvend inzicht in de staat van je gevel?

Vraag een Quick scan aan!