Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Fraai én functioneel!

Gevelreiniging

Een eerste indruk maak je maar één keer. Zo is een gebouw het eerste visitekaartje voor je bedrijf. Het is dus belangrijk dat deze er schoon en verzorgd uitziet. Door de tijd worden gevels aangetast door vervuiling. Niet alleen ziet dat er niet mooi uit, ook tast dit de gevel aan waardoor deze de binnenzijde niet meer optimaal beschermt. Alle reden dus om je gevels regelmatig te reinigen. Zo ondersteunt je gevel het imago van je organisatie en voorkom je dat vuil het gevelmateriaal aantast.

Natuurlijk zie je zelf of en hoe erg een gevel vervuild is. Waar die vervuiling vandaan komt, hoe die kan worden voorkomen en hoe je die het beste kunt reinigen, is lastiger vast te stellen. Wij adviseren hier graag over. In overleg met jou bezoekt onze geveldeskundige het gebouw. Hij let hierbij op de aanwezige vervuiling en welke omgevingsfactoren van invloed zijn. Ligging in de buurt van een spoorlijn zorgt bijvoorbeeld voor andere vervuiling dan ligging in een bosrijke omgeving. Je bent altijd welkom om bij deze inventarisatie aanwezig te zijn.

Onze geveldeskundige maakt foto's, zodat je precies ziet waar welke vervulling aanwezig is en geeft op basis hiervan een passend reinigings-/onderhoudsadvies. 

Segment Gevelreiniging
Classificatie

Niet alle vervuiling hoeft even snel verholpen te worden. Om duidelijk inzicht te geven in de reinigingsbehoefte van de bouwdelen, maken wij gebruik van een speciale prioriteringslijst.

  • Classificatie 3
    Er is sprake van niet of licht aangehechte atmosferische vervuiling, dat geen effect heeft op het afwerkingsmateriaal. Denk hierbij aan de aanwezigheid van zand en fijnstof. Het vuil is makkelijk te verwijderen. Het afwassen van het afwerkmateriaal volstaat.
  • Classificatie 2
    De vervuiling is licht tot sterk aangehecht en zal effect hebben op het afwerkmateriaal. Denk hierbij aan roet, kerosine-uitstoot en beginnende ijzer- en/of koperoxide (bijvoorbeeld afkomstig van rails en/of bovenleidingen). Reinigen, en indien van toepassing beschermen, van het afwerkmateriaal is noodzakelijk.
  • Classificatie 1
    De vervuiling is sterk aangehecht en tast het afwerkmateriaal (binnen een jaar) aan. Denk hierbij aan verkrijting, corrosie en de aanwezigheid van algen, mossen en schimmels. Eventuele vervuiling door gebreken aan de detaillering van de gevel vallen ook in deze prioriteit. Het wegnemen van de oorzaak, reinigen en beschermen van het afwerkmateriaal is noodzakelijk.
Contact Met Mikael Schwartz
Hallo, ik ben Mikael

Is jouw gevel toe aan een intensieve reinigingsbeurt of ben je benieuwd naar de preventieve mogelijkheden om de gevel van jouw gebouw in optimale staat te houden? Ik bespreek het graag met je tijdens een kop koffie.

Maak een afspraak
Quick Scan

GRATIS QUICK SCAN

Vrijblijvend inzicht in de staat van je gevel?

Vraag een Quick scan aan!