De Fortron Façade Brushes laten zich vergelijken met het principe van een autowasstraat. Afhankelijk van het gebruikte type borstel wast of reinigt deze de gevel grondig, zonder hem te beschadigen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van osmosewater en, indien noodzakelijk, een reinigingsmiddel. In de arm zitten sensoren die de druk van het apparaat op de gevel constant houden. Op die manier vind een gelijkmatige reiniging van de gevel plaats.

De borstels zijn te bevestigen onder een gondelinstallatie en, wanneer het gebouw daar niet over beschikt, een mobiele hoogwerker. De borstel van de Façade Brush II is bijzonder geschikt voor het reinigen van gevels. We beschikken over verschillende borstels, met een verschillend doel. Zo hebben we een zachte borstel waarmee we voorzien in glasbewassing en een nylonborstel speciaal bedoeld voor het reinigen van vervuilde geveldelen. Denk aan beton en ongecoat metaal en  damwandprofielen met een verval tot maximaal 14 centimeter.

Wij zetten de Fortron Façade Brushes al bij diverse klanten succesvol in. Onderstaande video geeft u een impressie van de werking van de borstel.
Deel dit artikel: