Een eerste indruk maak je maar één keer. Uw gebouw is het eerste visitekaartje voor uw bedrijf. Het is dus belangrijk dat deze er schoon en net uitziet. Wij zorgen ervoor! 

Een eerste indruk maak je maar één keer en de gevel van uw gebouw is daarbij uw visitekaartje. Door de tijd worden gevels aangetast door vervuiling. Niet alleen ziet dat er niet mooi uit, ook tast dit de gevel aan waardoor deze de binnenzijde niet meer optimaal beschermt. Alle reden dus om uw gevels regelmatig te reinigen. Zo ondersteunt uw gevel het imago van uw organisatie en voorkomt u dat vuil het gevelmateriaal aantast.

Onze geveldeskundige adviseren u graag over hoe u uw gevel weer kunt terugbrengen in optimale staat. Of hoe u uw gevel in optimale staat kunt houden.

Wilt u vrijblijvend inzicht in de staat van uw gevel? Vraag dan de gratis Quick Scan aan.

GRATIS QUICK SCAN

Vrijblijvend inzicht in de staat van uw gevel?

Aanvragen

Onze aanpak

Inventarisatie
Natuurlijk ziet u zelf of en hoe erg uw gevel vervuild is. Waar die vervuiling vandaan komt, hoe die kan worden voorkomen en hoe u die het beste kunt reinigen, is lastiger vast te stellen. Wij adviseren u hier graag over. In overleg met u bezoekt onze geveldeskundige uw gebouw. Hij let hierbij op de aanwezige vervuiling en welke omgevingsfactoren van invloed zijn. Ligging in de buurt van een spoorlijn zorgt bijvoorbeeld voor andere vervuiling dan ligging in een bosrijke omgeving. U bent altijd welkom om bij deze inventarisatie aanwezig te zijn. Onze geveldeskundige maakt foto's, zodat u precies ziet waar welke vervulling aanwezig is.

Classificatie
Niet alle vervuiling hoeft even snel verholpen te worden. Om u duidelijk inzicht te geven in de reinigingsbehoefte van de bouwdelen, maken wij gebruik van een speciale prioriteringslijst: 

Classificatie 3: Er is sprake van niet of licht aangehechte atmosferische vervuiling, dat geen effect heeft op het afwerkingsmateriaal. Denk hierbij aan de aanwezigheid van zand en fijnstof. Het vuil is makkelijk te verwijderen. Het afwassen van het afwerkmateriaal volstaat. Kleurcodering: groen.

Classificatie 2: De vervuiling is licht tot sterk aangehecht en zal effect hebben op het afwerkmateriaal. Denk hierbij aan roet, kerosine-uitstoot en beginnende ijzer- en/of koperoxide (bijvoorbeeld afkomstig van rails en/of bovenleidingen). Reinigen en indien van toepassing beschermen van het afwerkmateriaal is noodzakelijk. Kleurcodering: oranje
 
Classificatie 1: De vervuiling is sterk aangehecht en tast het afwerkmateriaal aan of zal dit binnen een jaar gaan doen. Denk hierbij aan verkrijting, corrosie en de aanwezigheid van algen, mossen en schimmels. Eventuele vervuiling door gebreken aan de detaillering van de gevel vallen ook in deze prioriteit. Het achtereenvolgens wegnemen van de oorzaak, reinigen en beschermen van het afwerkmateriaal is noodzakelijk. Kleurcodering: rood. 
Zo bent u niet alleen op de hoogte van welke werkzaamheden er nu moeten gebeuren, maar ook waar u in de toekomst wellicht nog rekening mee moet houden.

Plan van aanpak
Samen met u bepalen we wanneer we waar welk type reiniging uitvoeren. Dit is onder meer afhankelijk van de soort vervuiling, de ondergrond en het door u gewenste resultaat. Voorbeelden van reinigingsmethoden zijn stralen, borstelen, reinigen onder hoge druk of chemisch reinigen. Ook kunnen we coatings en folies aanbrengen om de gevel beter te beschermen te gen invloeden van buitenaf. Daardoor blijft het resultaat langer mooi. Onze aanpak is altijd maatwerk en stemmen we van A tot Z met u af. 

Uitvoering
Natuurlijk moeten u en uw gebouwgebruikers zo min mogelijk overlast hebben van onze werkzaamheden. Wij werken uitsluitend met goed opgeleide, representatieve medewerkers, gekeurde en gecertificeerde middelen en materialen. Dag en, als u dat wenst, nacht. Zo bent u verzekerd van het beste resultaat, zonder dat we uw primaire processen verstoren.

Gevelonderhoud Fortron

Gevelreiniging is een vak apart. En de complexiteit van het vakgebied vergroot de kans op het maken van fouten. Lees hier over de meest gemaakte fouten bij gevelreiniging.

Meest gemaakte fouten bij gevelreiniging
Werken bij Fortron - Gevelreiniging

"Glas- en gevelonderhoud is net autorijden: je leert het pas echt door het te doen."

Vacatures

Meer over gevelonderhoud?

Een mooie, schone gevel is een lust voor het oog. Het is het visitekaartje van uw bedrijf en bepaalt in belangrijke mate de waarde van het vastgoed. Gevelreiniging is hierin heel belangrijk, niet alleen omdat een schone gevel er mooi uitziet, maar ook omdat dit de levensduur van uw gevel verhoogt. Wilt u nog een stapje verder? Lees dan over het totale onderhoud van uw gevel.

Gevelonderhoud

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Op basis van uw wensen en behoefte bespreken wij graag samen met u de mogelijkheden op het gebied van gevelreiniging en/of - onderhoud.

Contact
Deel dit artikel: