Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
SDG 13

Milieubewust

Met onze duurzaamheidsambities beogen wij een zo min mogelijke impact op het milieu. Omdat onze grootste impact op het milieu wordt veroorzaakt door ons wagenpark, zijn wij continu op zoek naar CO2-reducerende mogelijkheden en maatregelen. Zo compenseren wij sinds 1 januari 2020 alle feitelijke CO2-uitstoot, geproduceerd door ons wagenpark. We investeren in gecertificeerde Gold Standard-duurzaamheidsprojecten en zetten zo veel als mogelijk elektrisch vervoer in. Maar daar houdt het wat ons betreft niet op: Ook het beperken van transportbewegingen en het duurzaam omgaan met water en elektra is bij ons regel, geen uitzondering!

In 2020 zijn wij gestart met het in kaart brengen van onze CO2-footprint, met als doel om actief te werken aan het reduceren van onze CO2-uitstoot. Het CO2-managementsysteem van de SKAO en de CO2-Prestatieladder helpen ons op structurele wijze inzicht te creëren in onze uitstoot, reductiekansen te herkennen en om de voortgang van onze doelstellingen te monitoren.

CO2-Prestatieladder
Duurzaamheid SDG13
SDG13 Hybride Hoogwerker
Hybride 45-meter hoogwerker

Wij hebben onze eigen 45-meter hoogwerker, de hybride Palfinger WT 450. Doordat deze hoogwerker uitgerust is met een 60 kWh accupakket draait deze tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden op de accu en voorkomen we geluids- en stankoverlast afkomstig van de dieselmotor.

SDG 13 Zonnepanelen Op Aanhanagers
Zonnepanelen op onze aanhangers

Naar aanleiding van het idee van een van onze medewerkers om onze osmose-aanhangers te voorzien van zonnepanelen is dit idee uitvoerig getest in de praktijk. Uit deze test is gebleken dat de zonnepanelen genoeg energie opwekken om de accu’s van de aanhangers vol te houden. Hierdoor hoeven ze helemaal niet meer aan de netstroom gelegd te worden! 

SDG13 100 % Elektrisch Vervoer
100% elektrisch vervoer

Om onze CO2 te reduceren rijden wij voor een aantal opdrachtgevers, zoals Universiteit & Hogeschool van Amsterdam en de gemeente Amsterdam, met 100% elektrisch vervoer. Hiermee verminderen we de uitstoot aanzienlijk. Zeker in een stad als Amsterdam, waar we meerdere locaties op een dag bewassen en waar het team soms opgedeeld werkt.

Afvalwaterzuiveringssysteem

Bij het (met hogedruk) reinigen van gevels komt vervuild afvalwater vrij. Met onze eigen FR*SH-1000, een compacte waterzuiveringsinstallatie, kan afvalwater ter plaatse worden gezuiverd. De installatie is gebouwd op een aanhangwagen. De FR*SH-1000 zuivert maar liefst 1000 liter per uur. Hierdoor is direct hergebruik van het water tijdens de werkzaamheden mogelijk of water kan geloosd worden op het riool of oppervlaktewater. Op deze manier komt er geen vervuild afvalwater terecht in het milieu.

Eigen osmosewater

Om onze impact op het milieu te minimaliseren, maken wij zo veel mogelijk gebruik van osmosewater. Osmosewater is water waaraan alle mineralen zijn onttrokken. Dankzij de sterk reinigende werking hiervan is de toevoeging van reinigingsmiddelen overbodig. Osmosewater maken we zelf in onze loodsen op een energiezuinige manier. Zodra er genoeg water tot osmosewater is omgezet, stopt het systeem automatisch dankzij het gebruik van digitale vlotters. Daardoor draaien de pompen nooit langer dan noodzakelijk en blijft ook het energieverbruik beperkt.