Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Organisatienieuws

Vebego wint Familiebedrijven Award 2022

Afgelopen woensdag, 20 april 2022, nam familiebedrijf Vebego in het AFAS Theater in Leusden de Familiebedrijven Award 2022 in ontvangst. In een zinderende eindstrijd met drie andere finalisten trok Vebego aan het langste eind.
02-06-2022
2 min.
Vebego wint Familiebedrijven Award 2022
Header Vebego Familie Award 2022
2203 Exoskelet Is Forse Investering Waard 2
Duurzaamheid, Artikel

Exoskelet is forse investering waard

Interview door Service Management met Emiel van den Hoogen, Fortron - Is het exoskelet de innovatie die het werk van de glazenwasser en schoonmaker gaat vergemakkelijken? Emiel van den Hoogen, KAM-manager bij Fortron, ziet het rooskleurig in. “Het is een flinke investering, maar wel een die het waard is.”
30-03-2022
4 min.
2101 We Zijn Continu Bezig Met Innoveren
Artikel

We zijn continu bezig met innoveren

De branche voor glasbewassing en gevelreiniging lijkt traditioneel, maar dat is het allerminst. “We werken volop aan de toekomst.”
19-01-2021
4 min.
2002 Glas En Gevel Is Veel Meer Dan Een Getal
Artikel

Glas en gevel is veel meer dan een getal

Robert Hompes pleit voor erkenning van glasbewassing en gevelonderhoud als expertise. “Je moet als opdrachtgever willen weten wie er aan je gevel hangt.”
25-02-2020
4 min.
2002 Gevelonderhoud Van Reactief Naar Proactief
Artikel

Gevelonderhoud: van reactief naar proactief

Opdrachtgevers zien vaak pas dat er iets aan hun gevel scheelt, als het kwaad al geschied is. Een gevel is zichtbaar vervuild of er is technische schade die effect heeft op de uitstraling of soms zelfs op de veiligheid van een gebouw. “Dan worden wij ingeschakeld. Dat is uiteraard fijn! Maar het kan ook anders…”
13-02-2020
6 min.
1909 Voorkomen Is Beter Dan Genezen
Artikel

Voorkomen is beter dan genezen

Traditioneel worden veel periodiek periodiek onderhouden. Elke paar jaar er groot onderhoud plaats, er weer een tijdlang niets aan de gevel gebeurt, behalve glasbewassing. Gevolgen kunnen vrij lang ongezien, de uitstraling van de gevel fluctueert en terugbrengen van de gevel in de staat onnodig veel geld. Dat moet toch anders kunnen? Jazeker, dat kan anders!
26-09-2019
1 min.
1902 Als Je Doet Wat Je Deed, Krijg Je Wat Je Kreeg
Artikel

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Sinds ik in 2013 bij Fortron ben komen werken, heb ik de glazenwassersbranche flink zien veranderen. Toen, op het dieptepunt van de economische crisis, reduceerden veel opdrachtgevers de frequentie van glasbewassing. In plaats van vier keer per jaar werd er nog maar twee keer –of zelfs één keer per jaar gewassen. De focus van opdrachtgevers lag vooral op het ontwerp van kosten. Nu, vijf jaar later, ziet de wereld er heel anders uit.
11-02-2019
2 min.
1703 Column Glazenwassers Linking Pin
Artikel

Column | Glazenwassers: de linking-pin tussen facilitair en gebouwbeheer

De laatste jaren zien we de vraag naar taakintegratie toenemen. Medewerkers die bijvoorbeeld niet alleen schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren, maar ook verantwoordelijk zijn voor de catering. Of vloerenspecialisten, die ook kapotte lampen vervangen. Belangrijkste reden hiervoor is enerzijds een kostenbesparing en anderzijds meer afwisseling voor de medewerkers. Zeker nu mensen steeds langer door moeten werken, is dat belangrijk.
10-03-2017
2 min.
1405 Meest Gemaakte Fouten Bij Gevelreiniging
Artikel

Meest gemaakte fouten bij gevelreiniging

Gevelreiniging is een vak apart. En de complexiteit van het vakgebied vergroot de kans op het maken van fouten. Zowel bij opdrachtgevers, als bij gevelreinigers zelf. Johan Kool verhaalt namens Fortron over de meest gemaakte fouten.
01-05-2014
4 min.