Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
2112 Samenwerking Gemeente Amsterdam
08-12-2021

Gemeente Amsterdam en Fortron zetten samenwerking voort

Voor de glasbewassing van haar locaties ging de gemeente Amsterdam begin dit jaar op zoek naar een partner die niet alleen een optimale dienstverlening biedt, maar ook het onderscheid kan én wil maken om een belangrijke bijdrage te leveren aan een leefbare stad. Die partner heeft de gemeente wederom gevonden in Fortron.

‘Toevoegen van maatschappelijke waarde is de kern van ons werk.’ Aldus de gemeente Amsterdam. Als grootste gemeente van Nederland wil de gemeente Amsterdam met haar inkoop een verschil maken door het maatschappelijk effect te maximaliseren. Dit doet zij door ondernemers uit te dagen om samen met hen hierin het verschil te maken. Dit sluit naadloos aan op de propositie van Fortron om een positieve impact te maken op de maatschappij.

Aanbesteding
Logisch dat naast de aanpak en invulling van de dienstverlening, duurzaamheid een prominente rol kreeg in deze aanbesteding. Zo stelde de gemeente dat de dienstverlening omtrent glasbewassing zo duurzaam mogelijk moet worden uitgevoerd, vraagt de inschrijver om mee te denken over innovaties die zorgen voor een zo efficiënt mogelijke glasbewassing en stelt een social return verplichting binnen het contract.

Partnerschap met Fortron
De gemeente Amsterdam gaf de hoogste beoordeling aan de inschrijving van Fortron. Met name de inzet van 100% elektrisch vervoer, de keten van energieverbruik en de onderscheidenheid op het gebied van duurzame innovaties, zoals de zonnepanelen op de osmose-aanhangers, de inzet van elektrische hoogwerkers en een pilot met watergebruik, werden als positief ervaren. Daarnaast laat Fortron zien dat social ondernemen verweven is in haar dienstverlening. Zo getuigd ook de PSO trede 3 certificering. In samenwerking met bestaande partners, zoals het werkgeversservicepunt Amsterdam en zusterbedrijf Balanz Facilitair, welke PSO 30+ gecertificeerd is, geeft Fortron invulling aan de gestelde social return verplichting binnen deze aanbesteding.

De gemeente Amsterdam en Fortron kijken met vertrouwen uit naar het voortzetten van de huidige succesvolle samenwerking voor ten minste de komende 4 jaar.

Meer nieuws

2203 Exoskelet Is Forse Investering Waard 2
Duurzaamheid, Artikel

Exoskelet is forse investering waard

4 min.
2106 PSO Certificering
Certificering, Duurzaamheid

Ons sociaal ondernemerschap erkend met een PSO-certificering!

2 min.
2104 CO2 Prestatieladder Niveau 3
Certificering, Duurzaamheid

CO2-Prestatieladder Niveau 3

< 1 min.