Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
1704 Klein Gebaar, Groot Geluk
04-04-2017

Klein gebaar, groot geluk

Door de krimpende budgetten in de zorgorganisaties minder ruimte om iets extra's voor problemen te organiseren. Fortron daaromtrent om hier zelf iets aan te doen. Samen met Sevagram Verwenzorg zorgen voor het bedrijf op 4 april een verwenzorgontbijt voor de cliënten van zorgcentrum Langedeel in Vaals.

Fortron organiseert ontbijt voor cliënten van zorgcentrum Langedael
Medewerkers van Fortron en Sevagram stonden dinsdagochtend om 07.30 uur klaar om de cliënten te ontvangen en hun borden te vullen. Gebakken spek, roerei, Franse kazen en verschillende belegsoorten: er was voor ieder wat wils. Veel relaties die normaal gesproken hun ontbijt op hun kamer aten, kwamen voor de gelegenheid naar de Gasterie. “Wat een verwennerij! Dit krijgen we normaal niet hoor!”, zei een van de aanwezigen enthousiast. Waar nodig werden hulpverlening met het snijden en beleggen van hun broodjes. Mensen die niet goed konden eten, werden ook daarbij geassisteerd. Op die manier kon iedereen genieten van de lekkernijen. Herman Barmentloo, projectleider bij Fortron zegt: "Het is bijzonder om te zien hoe kleins als een ontbijt voor deze mensen bedoeld."

Iets extra's doen
Als specialist in glazen gevelreiniging komt Fortron bij veel zorgorganisaties. Emiel van de Hoogen, operationeel manager bij Fortron, legt uit waarom het bedrijf is gestart om dit ontbijt te organiseren. “Schone gevels en ramen dragen bij aan het woongenot van cliënten. Maar onze aanwezigheid blijft vaak onopgemerkt. We wilden daarom graag wat extra's voor de cliënten doen. Het organiseren van zo'n verwenzorgontbijt is voor ons een leuke manier om met hen in contact te komen. En die blije gezichten maken de dubbel en dwars waard.”

Voor herhaling vatbaar
Dat het de cliënten beviel, bleek na afloop. Onder luid applaus werd Fortron bedankt en werd er afscheid van hen genomen. Maar niet zonder één laatste vraag van een bewoner: “Komen jullie met Pinksteren weer?”

Meer nieuws

2203 Exoskelet Is Forse Investering Waard 2
Duurzaamheid, Artikel

Exoskelet is forse investering waard

4 min.
2112 Samenwerking Gemeente Amsterdam
Klantnieuws, Duurzaamheid

Gemeente Amsterdam en Fortron zetten samenwerking voort

2 min.
2106 PSO Certificering
Certificering, Duurzaamheid

Ons sociaal ondernemerschap erkend met een PSO-certificering!

2 min.