25-8-2019

Nieuwe samenwerking Universiteit en Hogeschool van Amsterdam en Fortron

In april van dit jaar startte het dedicated team van Fortron aan de mooie glasbewassingsklus die voortkomt uit de samenwerking tussen de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam en Fortron. Het hele jaar door wast voorman Darwin Mondaca Toroco met zijn team dagelijks de ramen van de circa 73 panden van de UvA en de HvA.

"Het is leuk om te horen dat mensen blij met je zijn"

Darwin en zijn team zijn werkzaam bij Fortron, maar voelen zich net zo goed onderdeel van de UvA/HvA. Robin Vermeulen, Contractmanager voor de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam: “Ik kende Fortron voorheen niet. Maar ik moet zeggen, na de eerste maanden is mijn indruk positief. Dezelfde reactie krijg ik ook terug van mijn facilitaire collega’s. Zij zijn heel tevreden. Niet alleen over de goed uitgevoerde dienstverlening, maar ook over de houding en het contact met het team. Dat zit in kleine dingen, zoals aanmelden, samen lunchen en elkaar vriendelijk gedag zeggen. Je ziet dat ze trots zijn om bij de UvA/HvA rond te lopen. Dat vind ik een heel mooi signaal.”

Darwin: “Dat klopt. Ik heb het erg naar mijn zin bij de UvA/HvA. Vooral het contact met de mensen; de facilitaire medewerkers, docenten en studenten, vind ik heel erg leuk. Zo nu en dan een babbeltje maken met mensen die voorbij komen of alleen een ‘goedemorgen’, dat maakt mijn dag al goed. Voorheen was ik voornamelijk werkzaam op het industrieterrein, vaak in mijn eentje. Hier werken we met een vast team en hebben we regelmatig contact met de mensen om ons heen. Maar ook de mooie panden in de stad en daarmee de uitdagingen op het gebied van bereikbaarheid maken de UvA/HvA voor mij een aantrekkelijke plek om te werken.”

Dat gevoel vinden ze bij de UvA/HvA heel belangrijk. “Omdat wij het van belang achten dat medewerkers het naar hun zin hebben, hun werk met plezier doen, zijn wij in deze aanbesteding op zoek gegaan naar partijen die dat ook doen. Daarnaast geven wij oprechte aandacht aan onze leveranciers. Als iets goed gaat, dan mag dat gezegd worden.” Aldus Robin. Darwin beaamt: “Het is leuk om te horen dat mensen blij met je zijn. De positieve feedback die ik hier krijg, werkt motiverend. Voor mij en voor het team.”Partnerschap 
Robin: “Bij de uitvraag zijn wij op zoek gegaan naar een partner voor meerdere jaren. Hierbij gaat het niet alleen om de kwaliteit van de dienstverlening, die uiteraard goed moet zijn, maar ook om samenwerking op strategisch niveau. Daarom vind ik het zo mooi om te zien hoe enthousiast Fortron is om met de UvA/HvA samen te werken. Dat merk je niet alleen aan de glazenwassers, maar ook aan de regiomanager en rayonmanager. Zij denken proactief mee en komen bij mij als er zaken zijn die in hun ogen beter kunnen. Ze willen een eerlijke dienstverlening neerzetten, waar zij zelf, maar ook wij profijt van hebben. Zij zijn net als wij bereid om te investeren in ons partnerschap.”

Een mooi voorbeeld hiervan is het elektrische vervoer dat Fortron voor deze samenwerking heeft aangeschaft. Als aansluiting op de duurzaamheidsambities van zowel de UvA/HvA als van Fortron, werkt Fortron voor deze locaties met 100% elektrisch vervoer; een bus die volledig ingericht is op de werkzaamheden, voorzien van een osmosetank, een scooter en een 47 meter hoogwerker. De scooter is naast CO2 uitstootvrij, ook een praktische oplossing om transportbeweging te minimaliseren: “Als mijn team in duo’s werkt is de scooter superhandig om van de ene naar de andere locatie te rijden. Ik kan gemakkelijk overal tussendoor en parkeren is geen probleem.” Aldus Darwin.

Gas op elektrisch
Het elektrische vervoer is ook een perfecte aansluiting op het tweejarig onderzoeksproject naar de inzet van elektrisch vervoer voor servicelogistiek  ‘Gas op elektrisch’ door Susanne Balm, Projectleider Duurzame Stadslogistiek bij de HvA. Hierbij worden kennis van logistieke processen, energievoorziening en het gedrag van medewerkers bij de adoptie van innovatie met elkaar gecombineerd. Het elektrische vervoer voor de glasbewassing is een stap in de goede richting! Een mooi begin van waaruit de UvA/HvA en Fortron samen toekomstige mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid verder gaan verkennen. 
Samenwerking UvA, HvA en Fortron

Robin Vermeulen

Contractmanager voor de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam

Samenwerking UvA, HvA en Fortron

Darwin Mondaca Toroco

Voorman bij Fortron

Deel dit artikel: