Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
1908 Nieuwe Samenwerking Universiteit En Hogeschool Van Amsterdam En Fortron
25-08-2019

Nieuwe samenwerking Universiteit en Hogeschool van Amsterdam en Fortron

In april van dit jaar begon het team van Fortron aan de mooie glasbewassingsklus die voortkomt uit de samenwerking tussen de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam en Fortron. Het hele jaar door wast voorman Darwin Mondaca Toroco met zijn team dagelijks de ramen van de circa 73 panden van de UvA en de HvA.

"Het is leuk om te horen dat mensen blij met je zijn"


Darwin en zijn team zijn bij Fortron, maar voelen zich net zo goed onderdeel van de UvA/HvA. Robin Vermeulen, Contractmanager voor de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam: “Ik kende For voorheen niet. Maar ik moet zeggen, na de eerste maanden is mijn indruk positief. Dezelfde reactie krijg ik ook terug van mijn facilitaire collega's. Zij zijn heel tevreden. Niet alleen over de goed uitgevoerde dienstverlening, maar ook over de houding en het contact met het team. Dat zit in kleine dingen, zoals aanmelden, samen lunchen en elkaar vriendelijk gedag zeggen. Je ziet dat ze trots zijn om bij de UvA/HvA rond te lopen. Dat vind ik een heel mooi signaal.”

Darwin: “Dat klopt. Ik heb het erg naar mijn zin bij de UvA/HvA. Vooral het contact met de mensen; de facilitaire medewerkers, docenten en studenten, vind ik heel erg leuk. Zo nu en dan een babbeltje maken met mensen die voorbij komen van alleen een 'goedemorgen', dat maakt mijn dag al goed. Voorheen was ik werken op het industrieterrein, vaak in mijn uitvoering. Hier werken we met een vast team en hebben we regelmatig contact met de mensen om ons heen. Maar ook de mooie gebouwen in de stad en samenhangend op het gebied van bereikbaarheid maken de UvA/HvA voor mij een mooie plek om te werken.”

1908 Nieuwe Samenwerking Universiteit En Hogeschool Van Amsterdam En Fortron Darwin

Dat gevoel vinden ze bij de UvA/HvA heel belangrijk. "Omdat wij het van achten dat medewerkers naar hun zin hebben, hun met plezier doen, zijn wij in deze aanbestedingen op zoeken naar partijen die dat ook doen. Daarnaast geven wij aandacht aan onze leveranciers. worden.” Aldus Robin Darwin beaamt: "Het is leuk om te horen dat mensen blij met je zijn. De positieve feedback die ik hier krijg, werkt werkend. Voor mij en voor het team."

Partnerschap
Robin: “Bij de uitvraag zijn wij op zoek gegaan naar een partner voor meerdere jaren. Hierbij gaat het niet alleen om de kwaliteit van de dienstverlening, die natuurlijk goed moet zijn, maar ook om samenwerking op strategisch niveau. Daarom vind ik het zo mooi om te zien hoe enthousiast Fortron is om met de UvA/HvA samen te werken. Dat merk je niet alleen aan de glazenwassers, maar ook aan de regiomanager en rayonmanager. Zij denken proactief mee en komen bij mij als er zaken zijn die in hun ogen beter kunnen. Ze willen een eerlijke dienstverlening, waar zij zelf, maar ook wij profijt van hebben. Zij zijn net als wij bereid om te ondernemen in ons partnerschap.”

Een mooi voorbeeld hiervan is het elektrisch vervoer dat voor deze samenwerking is aangeschaft. Als aansluiting op de duurzaamheidsambities van zowel de UvA/HvA als van Fortron, werkt Fortron voor deze locaties met 100% elektrisch vervoer; een bus die volledig ingericht is op de werkzaamheden, voorzien van een osmosetank, een scooter en een 47 meter hoogwerker. De scooter is naast CO2-uitstootvrij, ook een praktische oplossing om transport mijn beweging te intens: "Als team in duo's werkt is de scooter superhandig om andere te rijden. Ik kan gemakkelijk overal tussendoor en parkeren is geen probleem." Aldus Darwin.

Gas op elektrisch
vervoer is ook een perfecte aansluiting op het tweejarig onderzoeksproject naar de inzet van elektrisch vervoer voor servicelogistiek 'Gas op elektrisch' door Susanne Balm, Projectleider Duurzame Stadslogistiek bij de HvA. Hierbij worden kennis van processen, energievoorziening en gedrag van medewerkers bij de adoptie van innovatie met elkaar gecombineerd. Het elektrische vervoer voor de glaswassing is een stap in de goede richting! Een begin van de UvA/HvA en Fortron samen met toekomstige mogelijkheden op het gebied van verder gaan verkennen.

Meer nieuws

2112 Samenwerking Gemeente Amsterdam
Klantnieuws, Duurzaamheid

Gemeente Amsterdam en Fortron zetten samenwerking voort

2 min.
2101 Samenwerking Universiteit Maastricht En Fortron
Klantnieuws

Universiteit Maastricht en Fortron gaan samenwerking aan voor glasbewassing

1 min.
2001 100% Elektrisch
Duurzaamheid, Klantnieuws

"Wij rijden 100% elektrisch voor de gemeente Amsterdam"

2 min.