Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
2106 PSO Certificering
13-06-2021

Ons sociaal ondernemerschap erkend met een PSO-certificering!

Wij geloven, net als ons moederbedrijf Vebego, dat de wereld een stukje mooier is wanneer iedereen kan participeren. Een gedachte die naadloos aansluit op ons gezamenlijke doel: Een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van 10 miljoen mensen! Daarom zijn wij TROTS te kunnen mededelen dat onze inspanning op het gebied van sociaal ondernemen ons het PSO certificaat trede 3 heeft opgeleverd!

Directeur Robert Hompes: ‘Onze PSO certificering heeft ons meer inzicht gegeven in onze manier van sociaal ondernemen. We doen het zelfs beter dan we zelf wisten. Dit komt met name omdat we het niet doen om inclusief te willen zijn, maar omdat het gewoon past bij onze organisatie, bij onze bedrijfscultuur. Daar komt bij dat we onze medewerkers geen stempel willen geven. We bejegenen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt niet anders dan de andere medewerkers binnen onze organisatie.

‘Onze doelgroepmedewerkers worden, eigenlijk net zoals al onze medewerkers, naargelang hun interesses en capaciteiten begeleid. Wat nodig is om een medewerker (volledig) in te kunnen zetten als bijvoorbeeld glazenwasser verschilt per medewerker. Daarom ligt de focus in het begeleidingstraject echt op het individu, waarbij wij deze medewerker in basis niet anders behandelen dan onze niet-doelgroepmedewerkers, aangevuld met de benodigde extra trainingen, coaching (on the job) en begeleiding afgestemd op de behoefte, wensen en benodigdheden van de betreffende medewerker.’ Aldus Dorry Goutier, HR manager.

Onze inmiddels opgedane ervaring in de praktijk en onze unieke samenwerkingen met onder andere zusterbedrijf Balanz Facilitair, Stichting Nelis en diverse scholen en gemeenten hebben er voor gezorgd dat we staan waar we nu staan en daarmee trede 3 behaald hebben op de PSO prestatieladder. Daar zijn we ontzettend trots op! Het PSO certificaat is de kers op de kaart die onze inspanning op het gebied van sociaal ondernemen bekrachtigd.

Over PSO

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Een onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling meet in hoeverre bedrijven op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder
Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-Nederland.nl. Daar staat onder op de pagina ook een interessante animatie, die de PSO in twee minuten uitlegt.

2106 PSO Certificering Logo

Meer nieuws

2203 Exoskelet Is Forse Investering Waard 2
Duurzaamheid, Artikel

Exoskelet is forse investering waard

4 min.
2112 Samenwerking Gemeente Amsterdam
Klantnieuws, Duurzaamheid

Gemeente Amsterdam en Fortron zetten samenwerking voort

2 min.
2104 CO2 Prestatieladder Niveau 3
Certificering, Duurzaamheid

CO2-Prestatieladder Niveau 3

< 1 min.