Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
1909 Voorkomen Is Beter Dan Genezen
26-09-2019

Voorkomen is beter dan genezen

Traditioneel worden veel periodiek periodiek onderhouden. Elke paar jaar er groot onderhoud plaats, er weer een tijdlang niets aan de gevel gebeurt, behalve glasbewassing. Gevolgen kunnen vrij lang ongezien, de uitstraling van de gevel fluctueert en terugbrengen van de gevel in de staat onnodig veel geld. Dat moet toch anders kunnen?

Jazeker, dat kan anders. Fortron, de grootste glas- en gevelonderhoudspartij van Nederland, heeft een unieke dienst in het leven uitgeroepen: Totaal Gevelmanagement. Oftewel een combinatie van en esthetische gevelonderhoud, technisch kosten verlagen, de levensduur wordt verlengd en de uitstraling van een constante blijft. Hans Essers, Salesmanager Techniek bij Fortron, legt uit: “Fortron is van oorsprong een glazenwassersbedrijf. Onze medewerkers werken gemiddeld twee tot vier keer per jaar dicht tegen de gevel aan. Een gevel inspectie, waarbij de conditie van de afzonderlijke gevel in kaart wordt gebracht, vindt veel minder frequent plaats. Onze medewerkers zijn in staat om tijdens hun reguliere glasbewassings- en gevelreinigingswerkzaamheden gebreken aan de gevel snel te herkennen en te maken te maken.

Fortron wordt volgens Essers ook vaker al bij het ontwerp van een gebouw betrokken. "Door al rekening te houden met periodiek onderhoud, dalen de kosten en worden ontwerpe situaties op voorhand allimineerd." Aantoonbaar correct onderhoud is daarbij ook noodzakelijk om aanspraak op garantiebepalingen te kunnen maken. “Wat voor onderhoud noodzakelijk is, is per gevelelement en per verschillend verschillend. Juist daarom is Totaal Gevelbeheer altijd maatwerk. In overleg met de klant bepalen we het onderhoudsniveau, passend bij de functie van het, de garantiebepalingen en de uiteindelijke uitstraling.

Uw gevel continu in optimale conditie? Dát is Totaal Gevelmanagement van Fortron! Betrouwbaar, duurzaam en efficiënt.

Tekst: Roel van Gils
Bron: Stedenbouw. Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie

Meer nieuws

2203 Exoskelet Is Forse Investering Waard 2
Duurzaamheid, Artikel

Exoskelet is forse investering waard

4 min.
2101 We Zijn Continu Bezig Met Innoveren
Artikel

We zijn continu bezig met innoveren

4 min.
2002 Glas En Gevel Is Veel Meer Dan Een Getal
Artikel

Glas en gevel is veel meer dan een getal

4 min.