26-9-2019

Voorkomen is beter dan genezen

Traditioneel worden veel gebouwen periodiek onderhouden. Elke paar jaar vindt er groot onderhoud plaats, waarna er weer een tijdlang niets aan de gevel gebeurt, behalve glasbewassing. Gevolg: aanwezige gebreken kunnen relatief lang ongezien verergeren, de uitstraling van de gevel fluctueert en het terugbrengen van de gevel in de gewenste staat kost onnodig veel geld. Dat moet toch anders kunnen?

Jazeker, dat kan anders. Fortron, de grootste glas- en gevelonderhoudspartij van Nederland, heeft een unieke dienst in het leven geroepen: Totaal Gevelmanagement. Oftewel een combinatie van technisch en esthetisch gevelonderhoud, waarmee kosten verlagen, de levensduur wordt verlengd en de uitstraling van een gevel constant blijft. Hans Essers, Salesmanager Techniek bij Fortron, legt uit: “Fortron is van oorsprong een glazenwassersbedrijf. Onze medewerkers werken gemiddeld twee tot vier keer per jaar dicht tegen de gevel aan. Een gevelinspectie, waarbij de conditie van de afzonderlijke gevelelementen in kaart wordt gebracht, vindt veel minder frequent plaats. Onze medewerkers zijn echter in staat om tijdens hun reguliere glasbewassings- en gevelreinigingswerkzaamheden gebreken aan de gevel snel te herkennen en inzichtelijk te maken. Vervolgens gaan onze technische medewerkers aan de slag om deze gebreken in een vroeg stadium te herstellen, waardoor de kosten relatief laag zijn.”Fortron wordt volgens Essers ook steeds vaker al bij het ontwerp van een gebouw betrokken. “Door in het ontwerp al rekening te houden met periodiek onderhoud, dalen de kosten en worden potentiële kritieke situaties op voorhand al geëlimineerd.” Aantoonbaar correct onderhoud is overigens ook noodzakelijk om aanspraak op garantiebepalingen te kunnen maken. “Wat voor onderhoud noodzakelijk is, is per gevelelement en per leverancier verschillend. Juist daarom is Totaal Gevelmanagement altijd maatwerk. In overleg met de klant bepalen we het onderhoudsniveau, passend bij de functie van het gebouw, de garantiebepalingen en de gewenste uitstraling. Door in plaats van periodiek groot onderhoud juist regelmatig klein onderhoud uit te voeren – in een combinatie van techniek en esthetiek – realiseren we een gemiddelde besparing op de onderhoudskosten tot 20% over een periode van 10 jaar.”

Uw gevel continu in optimale conditie? Dát is Totaal Gevelmanagement van Fortron! Betrouwbaar, duurzaam en efficiënt.

Tekst: Roel van Gils
Bron: Stedenbouw. Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie

Gevelonderhoud Fortron - Hans Essers

Hans Essers

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw gevel in top conditie te brengen of te houden? Ik kom graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.

Contact

Gevelonderhoud

Een mooie, schone gevel is een lust voor het oog. Het is het visitekaartje van uw bedrijf en bepaalt in belangrijke mate de waarde van het vastgoed. Lees hier meer over onze diensten op het gebied van gevelreiniging, gevelonderhoud en Totaal Gevelmanagement.

Gevelonderhoud
Deel dit artikel: