Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Over ons

Hallo, wij zijn Fortron!

Fortron realiseert letterlijk en figuurlijk waardevolle gebouwen voor opdrachtgevers. Dat doen we door het totale technische en esthetische gevelonderhoud uit handen te nemen. Zo houden wij de uitstraling van gebouwen constant, verlengen we de levensduur van gevelmaterialen en realiseren we een besparing op onderhoudskosten. Dat doen we met duurzame maatwerkoplossingen en goed opgeleide medewerkers. Veilig, verantwoord en met oog voor de wereld om ons heen. En dat al ruim 40 jaar!

Onze diensten Contact
Over Fortron

Van glazenwasser naar gevelspecialist

Door de jaren heen hebben wij ons ontwikkeld tot dé specialist in totaal gevelmanagement. Wij bieden bedrijven een totaaloplossing voor gevelonderhoud. Van glasbewassing, gevelreiniging en gevelinspectie, tot technisch gevelonderhoud. Alles onder één dak. Onze aanpak kenmerkt zich door duurzame maatwerkoplossingen met oog voor de wereld om ons heen, uitgevoerd door goed opgeleide medewerkers. Dit met als doel: een constante uitstraling van de gevel, een langere levensduur van gevelmaterialen en minder onderhoudskosten. Zo creëren onze meer dan 200 gedreven medewerkers iedere dag waardevolle gebouwen voor onze opdrachtgevers.

  • Veiligheid voorop
  • Hoge kwaliteit
  • Proactieve en representatieve medewerkers
  • Met oog voor de wereld om ons heen
Geschiedenis

Fortron begon als klein Zuid-Limburgs glazenwassersbedrijf, met 25 medewerkers, werkzaam vanuit twee vestigingen in Zuid en Noord Nederland. Nu ruim 40 jaar later, zijn wij uitgegroeid tot dé landelijke specialist in Totaal Gevelmanagement. Met meer dan 200 gedreven medewerkers reinigen, repareren en onderhouden wij vanuit onze vier volwaardige kantoren met aangrenzende loods, meer dan 1000 locaties door heel Nederland!

 

1979
Opgericht in
> 200
Medewerkers
> 1000
Gebouwen
Ons verhaal begon ruim 40 jaar geleden met de oprichting van de glazenwassersbedrijven Fortron en Intron. In 1992 zijn beide bedrijven samengevoegd. Daarmee werd Fortron het grootste landelijke glazenwassersbedrijf van Nederland.
Vebego International

Fortron is onderdeel van Vebego International. Vebego is een internationaal opererend familiebedrijf, actief in facility services, publieke sector en de gezondheidszorg, in Nederland, België, Zwitserland en Duitsland. Ruim 100 bedrijven, waaronder Hago, Hago Zorg, Yask, Vebego Airport Services, Alpheios en Care (België), maken onderdeel uit van Vebego.

De basis voor Vebego werd gelegd tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1943 richtte Ton Goedmakers senior glazenwassersbedrijf Hago, vernoemd naar zijn vader Harrie Goedmakers, op om verplichte tewerkstelling door de Duitse bezetter te ontlopen. Uit concurrentieoverwegingen richt hij zich met zijn schoonmaakbedrijf Hago op grote bedrijven en instellingen: de Staatsmijnen, de Limburgse Tram Maatschappij en Philips. Hij overtuigde deze, en later nog vele andere, organisaties ervan om schoonmaak in eigen beheer vaarwel te zeggen, door professionele uitvoering te bieden, tegen lagere kosten.

Meer over Vebego