Veertig jaar Fortron!

Dit jaar viert Fortron haar veertigste verjaardag! Veertig jaar, waarin we ons hebben ontwikkeld van klein Zuid-Limburgs glazenwassersbedrijf tot dé landelijke specialist in Totaal Gevelmanagement. Met maar liefst 230 collega’s door heel Nederland reinigen, repareren en onderhouden we meer dan 1000 locaties. Daar zijn we trots op!

Hoe het allemaal begon
Ons verhaal begon 40 jaar geleden met de oprichting van Fortron en Intron. Intron voor boven en Fortron voor onder de grote rivieren. In 1992 zijn beide bedrijven samengevoegd en daarmee werd Fortron het grootste landelijke glaswas-/gevelbedrijf van Nederland. 

Als klein Zuid-Limburgs glazenwassersbedrijf begon Fortron met 25 medewerkers en 4 bussen vanuit twee vestigingen in Zuid en Noord Nederland. Nu 40 jaar later, zijn wij uitgegroeid tot dé landelijke specialist in Totaal Gevelmanagement. Met maar liefst 230 medewerkers, 90 bussen en 12 vaste hoogwerkers reinigen, repareren en onderhouden onze collega's vanuit onze vier volwaardige kantoren met aangrenzende loods, meer dan 1000 locaties door heel Nederland! 

Wat begon met houten 3x 18 ladders, ging verder naar aluminium ladders en nu naar onze 45-meter hoogwerkers. Steeds vooroplopend in de markt: van handveger naar spons en van spons naar inwasser, van de introductie van de telescopische glasbewassing met osmosewater 15 jaar geleden, de wagtail, het waspak en de façade brush. Eigen ontwikkelde puntladders en nu volop bezig met de ontwikkeling van de mechanische wassteel.

Onze medewerkers
Dat wij dit mooie jubileum kunnen vieren hebben we te danken aan onze 230 collega’s. Met hun professionele uitstraling; nette bedrijfsauto’s en stoere bedrijfskleding, hun klantvriendelijke houding en kennis van hun mooie vak zetten zij zich dag in dag uit door weer en wind in om te zorgen voor prachtig schone ramen en gevels voor onze klanten.

En daar zijn wij ontzettend trots op!

  

 

Weetje...

De naam Fortron is een samenvoegsel van de namen Finy (de echtgenote van de oprichter van het bedrijf), en hun zonen Ton en Ronald.

TROTS op Fortron

Dé specialist aan de gevel

"Bij Fortron is kan niet geen antwoord!"

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis over de jarenlange samenwerking met Fortron: "Bij Fortron is kan niet geen antwoord. Voor elk probleem zoeken ze een oplossing."

Lees meer

Totaal Gevelmanagement

Vanuit de visie dat onze medewerkers veel meer kunnen doen aan de gevel, heeft Fortron zich in veertig jaar ontwikkeld tot totaalaanbieder van technisch en esthetisch gevelonderhoud. In plaats van periodiek groot onderhoud voeren we regelmatig klein onderhoud uit, waardoor ernstige gebreken worden voorkomen en de uitstraling van de gevel constant blijft. Bovendien besparen we hiermee tot 20% op de onderhoudskosten over een periode van 10 jaar! Zo maken wij mooie gevels voor ál onze opdrachtgevers bereikbaar, ongeacht hun budget.

Gevelonderhoud

Veertig jaar vooruitgang

Continue aandacht voor mens, milieu en maatschappij. Dát is waar we groot door zijn geworden!

Kennis

De vier meest gemaakte fouten bij gevelreiniging

Bij gevelreiniging gaat veel fout. Soms met grote schades tot gevolg. Welke fouten worden gemaakt en hoe voorkom je deze?

Nieuw is niet hetzelfde als onderhoudsvrij

Op een nieuw gebouw zit toch altijd garantie? Nou, nee. Niet zomaar. Hiervoor is aantoonbaar correct onderhoud vanaf dag 1 noodzakelijk.

Deel dit artikel: